Ющенко програв Тимошенко в суді, але має запасний аеродром?

Вівторок, 22 квітня 2008, 14:28

Конституційний суд припинив провадження щодо подання президента Віктора Ющенка стосовно зупининення дії розпорядження Кабміну, яким Валентина Семенюк була відсторонена від обов'язків голови ФДМ.

Про це повідомив "Українській правді" депутат Андрій Портнов, посилаючись на рішення суду.

Зокрема, за його словами, КС встановив, що "подання президента не відповідає Конституції, закону про Конституційний Суд і повертається через невідповідність подання вимогам конституції і непідвідомчість питань, порушених у поданні, а також у зв’язку з тим, що президент відкликав своє рішення".

Коментуючи вихід повторного указу президента щодо призупинення постанови Кабміну по Семенюк, Портнов сказав: "Оскільки КС постановив, що президент порушив закон, ми не будемо виконувати нічиїх незаконних рішень".

Водночас перший віце-прем'єр Олександр Турчинов, відповідаючи на питання журналістів, обурився, що рішення уряду увесь час блокуються.

"Коли є можливість блокувати рішення, а потім знову поновлювати, як це було з фондом Держмайна, коли Конституційний Суд ухвалив рішення щодо незаконності указу, а президент підписує аналогічний указ аналогічного змісту. Що це таке?", - зазначив він.

Кабмін відсторонив Семенюк від виконання обов’язків у лютому місяці. На другий день це розпорядження було зупинене указом президента.

15 квітня Ющенко знову призупинив дію постанов Кабміну про звільнення керівників Фонду держмайна і спрямував відповідне подання до Конституційного суду.

Президент вважає неконституційними розпорядження Кабміну про звільнення першого заступника голови ФДМ та трьох його заступників, про призначення на ці посади інших осіб, а також про проведення у ФДМ службового розслідування з відстороненням Валентини Семенюк від виконання своїх обов’язків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування