ТИМОШЕНКО ЗАЯВИЛА ВСІМ, ЩО ЗАМІНИЛА СЕМЕНЮК СВОЇМ ДЕПУТАТОМ

П'ятниця, 25 квітня 2008, 12:22

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко представила співробітникам Фонду держмайна виконувача обов’язків голови Фонду Андрія Портнова.

Про це вона заявила журналістам на брифінгу у п’ятницю.

"Сьогодні я представила колективу Фонду держмайна виконувача обов’язків голови Андрія Портнова", - заявила Тимошенко.

Тимошенко нагадала, що взимку відсторонювала Валентину Семенюк від виконання обов'язків голови Фонду і призначала першим заступником голови Андрія Портнова.

Однак це розпорядження уряду було зупинено президентом з одночасним поданням до Конституційного суду.

Тимошенко повідомила, що "17 квітня Конституційний Суд виніс ухвалу, в якій чітко сказав, на базі третьої колегії, відмовив у відкритті провадження у справі за поданням президента щодо законності звільнення старих керівників фонду і призначення нових".

"Конституційний суд чітко сказав, що дії президента є неконституційними на базі роботи третьої колегії суддів КС", - сказала Тимошенко.

"Але в ту хвилину, коли КС розглядав цю справу, президент відкликав подання і скасував свій указ. А через кілька годин видав новий указ, яким знову поновлював пані Семенюк на роботі", - повідомила прем’єр.

"Враховуючи, що ці дії були незаконними, окружний адмінсуд Києва ухвалою від 24 квітня призупинив указ президент як щодо пані Семенюк, так і щодо призначення нових керівників Фонду держмайна, а так само призупинив всі накази Семенюк, які не допускають чесної прозорої приватизації Одеського припортового заводу", - зазначила Тимошенко.

"На сьогодні на базі рішення суду виконувачем обов’язків голови Фонду є Портнов, який був мною представлений у ФДМ", - заявила вона.

Як відомо, Кабмін ще в лютому відсторонив Семенюк від виконання обов’язків голови ФДМ. Однак це рішення двічі було відмінене президентом.

У четвер на прес-конференції він ще раз наголосив, що це рішення може бути ухвалено лише Верховною Радою. Інші рішення Ющенко вважатиме незаконними.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування