Затуліну не сподобалося зведення рахунків з російським флотом

Неділя, 11 травня 2008, 15:45

“Результатом певного компромісу” вважає парад кораблів у Севастополі з приводу 225-річниці створення ЧФ Росії депутат Державної думи Росії Костянтин Затулін.

В інтерв’ю журналістам у Севастополі Затулін зазначив, що особливістю святкування 225-річчя створення ЧФ Росії є „напруженість”, передає УНІАН.

За його словами, „буквально напередодні цього свята вдалося зняти заперечення з боку України щодо організації військово-морського параду”. Він додав, що „парад може бути повнопрофільним, напівпрофільним, чвертьпрофільним, ну а оцей парад - є результатом певного компромісу”.

На думку Затуліна, „компроміси можна було б знаходити щодо більш значимих приводів, ніж там зводити рахунки з Чорноморським флотом у зв’язку з його 225-річчям”.

Як вважає він, треба пам’ятати, що походження Військово-Морських Сил України є „ніяким іншим чином, окрім як з Чорноморського флоту”.

Як додав російський депутат, він може „зрозуміти обрану владу”, і не завжди розуміє „владу призначену у Севастополі”. „Взагалі вважаю, що у місті Севастополі, в єдиному місті України, могла б бути і обрана влада, повністю, а не тільки - частково обрана, частково призначена”, - сказав він.

За словами Затуліна, у нього „немає претензій до депутатів міської ради, але я думаю, цілком зайвим було влаштовувати різного роду провокації на кшталт пам`ятної дошки в пам’ять підняття українських прапорів 90 років тому, в період Громадянської війни, і тому подібні речі. Це не красить країну перебування Чорноморського флоту - Україну”.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування