СБУ заборонила Лужкову в`їжджати в Україну

Понеділок, 12 травня 2008, 11:33

Служба безпеки України заборонила меру Москви Юрію Лужкову в`їзд на територію нашої держави.

Це вчинено у зв’язку з тим, що "громадянин Росії Юрій Лужков не дотримався умов попередження СБУ про неприпустимість вчинення дій, які завдають шкоди національним інтересам України та її територіальній цілісності", повідомляє прес-служба СБУ.

Вже з понеділка, 12 травня цього року, Лужкову заборонено в’їжджати в Україну.

На даний час СБУ в рамках відповідної справи з’ясовує усі обставини "провокаційних висловлювань політичного характеру Лужкова у зв’язку із можливою причетністю цього іноземця до відмивання брудних коштів в Україні, зокрема у Севастополі".

Служба безпеки України у рамках профілактичних заходів також письмово попередила громадянина РФ Костянтина Затуліна "про недопущення публічних заяв, які можуть суперечити національному законодавству України".

Водночас, СБУ висловлює вдячність усім українським та закордонним політичним силам і громадським діячам, які виступили з критикою заяв Лужкова і стали на захист суверенітету України.

Як відомо, 10 травня у Сімферопольському аеропорту Лужкову, відомому своїми заявами про необхідність переглянути питання приналежності Криму та Севастополя до України, співробітники СБУ вручили письмове попередження щодо недопущення дій, що суперечать законодавству України.

11 травня, виступаючи у Севастополі на концерті з нагоди 225-ї річниці заснування ЧФ РФ, мер Москви заявив, що питання про приналежність Севастополя "залишилося невирішеним", бо в 1948 році був Севастополь виділений як місто, що ввійшло в підпорядкування держави, а в 1954 році воно не значилося серед тих областей і територій, які Микита Хрущов передав Україні.

"Ми його (питання) вирішуватимемо на користь тієї правди, на користь тих державних позицій, і того державного права, які має Росія по відношенню до своєї військової-морської бази – Севастополя", - заявив Лужков.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
15:14
відеоНа Київщині через пожежу загинула жінка і дитина, ще двох дітей — врятували
Усі новини...