Медведько зобов’язав Тимошенко повернути "Венко"

Вівторок, 20 травня 2008, 14:35

Генпрокуратура винесла протест до Мінприроди щодо неправомірного наказу про анулювання дозволу на користування надрами континентального шельфу Чорного моря компанії "Венко Прикерченська ЛТД".

Про це повідомляє у вівторок УНІАН із посиланням на сайт Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням, у ході перевірки щодо правомірності анулювання дозволу Генпрокуратурою встановлено, що Мінприроди, всупереч вимогам кодексу Про надра, без визначення правових підстав наказом від 25 квітня 2008 року незаконно позбавив зазначену компанію дозволу.

У ГПУ зазначають, що відповідно до Порядку надання у 2008 році спеціальних дозволів на користування надрами, Мінприроди має право анулювати спеціальні дозволи лише за відсутності потреби у подальшому користуванні надрами, відмови користувача ділянки надр від права користування, припинення діяльності юридичної особи, користування надрами із застосуванням методів і способів, що негативно впливають на стан надр, призводять до забруднення навколишнього природного середовища або шкідливих наслідків для здоров`я людей, використання надр не за цільовим призначенням та інші.

Крім того, наголошують у ГПУ, питання анулювання дозволу фахівцями Мінприроди попередньо не вивчалось, будь-які документи, що передували видачі даного наказу відсутні, засідання Міжвідомчої робочої комісії з цього приводу не проведено.

У зв’язку з цим Генпрокуратурою 17 травня до Мінприроди винесено протест, яким зупинено дію неправомірного наказу та зобов’язано його скасувати.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News