Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС підклав свиню Томенку. Щоб "зрушити процес"

Середа, 21 травня 2008, 21:57

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про обрання Володимира Марущенка віце-спікером парламенту.

Проект постанови, розміщений на сайті Верховної Ради, внесено депутатом Олесем Донієм.

Марущенко є депутатом від НУ-НС, заступник голови Християнсько-демократичної партії Володимира Стретовича.

Водночас сам Доній в коментарі "Українській правді" заявив, що причиною реєстрації постанови по Марущенку є намагання "зрушити з місця процес" обрання віце-спікерів, оскільки "говорять про Томенка, про кандидатуру Льовочкіна, але ніхто поки нікого не висуває".

"Протягом півроку не доукомплектовані керівні органи парламенту. І час від часу блокуванням діяльності парламенту займається то Партія регіонів, то БЮТ, то Банкова руками Яценюка. І складається враження, що кілька політиків домовилися про те, щоби стабілізації ситуації в парламенті не було", - зазначив депутат.

За словами Донія, формальною підставою для необрання віце-спікерів є відсутність зареєстрованих постанов щодо їхніх кандидатур.

"Я зареєстрував постанову. Нехай вони тепер пояснять, чому вони її не ставлять в порядок денний", - сказав він.

Водночас на репліку про те, що існує офіційно зареєстрована постанова БЮТу щодо Миколи Томенка, Доній сказав:

"Наскільки мені відомо, нам казали, що її відкликали. Принаймні вчора Яценюк з трибуни сказав, що не зареєстровано жодної постанови", - зазначив депутат.

За словами Донія, висування Марущенка від погодив з Володимиром Стретовичем (керівник групи "Народна самооборона" у ВР) і збирається поставити це питання на обговорення на найближчому засіданні фракції НУНС.

На питання, чи знають у БЮТі про висування нової кандидатури і чи означає це, що "Народна самооборона" не підтримуватиме Томенка Доній відповів:

"Ми готові підтримати спільного представника від коаліції, голосувати за пакет з представниками опозиції, але ми не готові дивитися на ситуацію, коли парламент штучно дестабілізують".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...