Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ЗВІЛЬНИЛА БОГАТИРЬОВУ, ПРУТНІКА Й КОСТУСЄВА

П'ятниця, 23 травня 2008, 13:37

Верховна Рада позбавила депутатських повноважень 11 депутатів, у тому числі Раїсу Богатирьову, та звільнила з займаних посад Едуарда Прутніка та Олексія Костусєва.

За відповідну постанову проголосувало 413 депутатів.

Депутатських повноважень позбавлено депутатів від БЮТ Миколу Сивульського, Сергія Буряка, Євгена Корнійчука, Михайла Лівінського, Петра Кравчука, Олексія Зарудного, Михайла Поживанова, Олександра Пономаренка, Ігоря Черкаського, а також депутат від Партії регіонів Раїсу Богатирьову та від Блоку Литвина Віктора Пилипишина.

Другим пунктом постанови передбачено також звільнити депутатів від Партії регіонів Едуарда Прутніка з посади глави держкомітету з теле- і радіомовлення та Олексія Костусєва з посади голови Антимонопольного комітету.

Голосування також передбачало пункт про те, що наступний пленарний день, 3 червня, розпочнеться з приведення до присяги наступних за списком народних депутатів замість звільнених.

За голосування цих питань однією постановою виступали БЮТ і НУНС. Водночас Партія регіонів наполягала, щоб звільнення від депутатських повноважень і звільнення Прутніка й Костусєва з посад голосувалися окрема. Спікер Арсеній Яценюк вважав правильним голосувати ці питання окремо, однак поставив на голосування однією постановою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування