Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога порадів за поразку Тимошенко і Луценка

Понеділок, 26 травня 2008, 12:59

Глава секретаріату президента Віктор Балога констатує, що вибори мера Києва та Київради відбулися згідно з вимогами чинного законодавства, а хід голосування не дає підстав поставити під сумнів їх легітимність.

"Розрахунок окремих політичних сил на те, що вони зможуть відшліфувати на київських виборах технології підкупу і маніпуляцій, не справдився", - наголосив Балога.

Як повідомляє прес-служба президента, за його словами, правоохоронці прозвітують перед президентом за свою роботу. "Усі виявлені порушення під час голосування будуть ретельно вивчені, їм буде надана належна правова оцінка", - підкреслив Балога.

Водночас він не виключив, що політичні сили, "які досягли на виборах у столиці вельми скромного результату", намагатимуться через ініційовані ними судові процеси поставити під сумнів легітимність виборчої кампанії та її підсумок.

"Звісно, кожен учасник перегонів має право звернутися до суду зі скаргою на порушення. Однак якщо це робиться не для встановлення істини, а з метою виправдання власного програшу та створення піар-шуму, то сподівання на досягнення якогось позитивного ефекту від такого кроку марні", - підкреслив Балога.

Оцінюючи перші підсумки голосування і дані екзит-полів, глава секретаріату звернув увагу на те, що відсутність єдиного кандидата від демократичних сил суттєво позначилася на показникові їх підтримки.

"Невтішні результати на київських виборах тих політичних сил, які утворили більшість у Верховній Раді, переконливо свідчить про категоричне несприйняття суспільством постійного провокування конфліктів як способу ведення політичної боротьби", - зазначив також він.

За словами Балоги, "кияни відмовили у підтримці тим, хто не спроможний до злагоджених дій на загальнодержавному рівні, і не захотіли переносити проблеми з парламенту й уряду в міську владу".

Балога наголосив, що по завершенні київських виборів парламентській коаліції та Кабінету міністрів потрібно повернутися до виконання коаліційної угоди та зосередитися на розв'язанні невідкладних проблем. Зокрема, це прийняття змін до держбюджету, ухвалення першочергових законопроектів згідно із взятими зобов'язаннями, боротьба з інфляцією та зростанням цін.  


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування