Жванія вважає, що Ющенка не труїли

Субота, 31 травня 2008, 17:09

Народний депутат від НУНС Давид Жванія вважає, що президент Віктор Ющенко в 2004 році не був отруєний.

Про це він заявив у п’ятницю ввечері в ефірі Радіо "Свобода".

Заявити ж про отруєння, за словами Жванії, вмовила тодішнього кандидата на президента певна група людей із його виборчого штабу.

"Моя думка, що він не був отруєний. По-перше, якщо це робили спецслужби, то вони мали б це робити більш професійно. Навіщо труїти людину, щоб у неї з’явилися якісь прояви хвороби на обличчі? Це недоцільно", - вважає депутат.

За його словами, "це абсолютно безглузда історія, яка виглядає насправді просто смішно".

"Вона не принесла "плюсів", вона принесла "мінуси". Адже були агресивні заяви, які дуже налякали людей. Що, це дуже допомогло Ющенкові на виборах і додало голосів? Я вважаю, що навпаки! Це відвернуло багато людей, які не хотіли вірити в епатаж. Тому, на мою думку, визнання цього факту керівництвом штабу було колосальною помилкою", - сказав Жванія.

"Були суперечки, і я був категорично проти цього і розсилав усім штабам інформацію, щоб не реагували на заяви певних членів штабу Ющенка. На жаль, певні кола примусили Ющенка заявити самому про те, що він вважає себе отруєним", - розповів депутат.

"Це є нещастям для цієї країни вже чотири роки. Реально після цього сталося багато такого, що зіпсувало стосунки України і з сусідами, і з усім зовнішнім світом. Світ емоційно сприйняв це, а далі реально… мовчить. І держава Україна отримала "мінус", а не "плюс", – сказав він.

Як відомо, в часи помаранчевої революції Жванія був одним із найближчих соратників Ющенка. Однак нещодавно секретаріат президент ініціював позбавлення Жванії українського громадянства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...