Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"САМООБОРОНА" ВИРІШИЛА НЕ ЙТИ ДО ЮЩЕНКА

Понеділок, 2 червня 2008, 09:59

Керівництво "Народної самооборони" вирішило відмовитися від зустрічі з президентом Віктором Ющенком, призначеної на понеділок, 2 червня.

Таке рішення було прийнято на зборах керівництва суспільного руху "Народна самооборона", що відбулися у неділю ввечері в одному з ресторанів під Києвом, пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми вирішили не ходити до президента доти, доки не припиняться репресії у відношенні лідерів "Самооборони", - заявив газеті народний депутат Геннадій Москаль.

Слід зазначити, що наприкінці минулого тижня представники НС самі ініціювали переговори з Ющенком і главою секретаріату президента Віктором Балогою. За задумом депутатів, у ході зустрічі сторони мали знайти вихід із конфлікту, що розгорівся між представниками НС і Балогою та Ющенком.

Ще у неділю вранці, за словами депутата від НС Олеся Донія, про скасування візиту до президента не було й мови.

"Точка неповернення у відносинах "Самооборони" із президентом ще не пройдена, і зараз саме час знайти компроміс", - заявив Доній виданню перед початком зборів.

"Думаю, подальша ескалація конфлікту нікому не потрібна", - додав він.

Утім, політичні соратники Москаля в неділю ввечері не стали ні підтверджувати, ні спростовувати його заяву.

"Завтра (2 червня) о 10.20 ми дамо прес-конференцію біля стін секретаріату президента", - повідомили Доній і прес-секретар голови МВС Інна Кисіль.

Час прес-конференції обраний не випадково, зазначає "Комерсант": саме о 10.30 у СП повинна початися закрита зустріч Ющенка із фракцією "Наша Україна-Народна самооборона".

Таким чином, представники НС вирішили випередити спілкування з президентом бесідою із журналістами, пише видання.

Як відомо, Луценко неодноразово звинувачував Балогу у спробах розвалу коаліції, а минулого тижня виступив із аналогічними звинуваченнями на адресу глави держави.

У той же час Генеральна прокуратура порушила у відношенні Луценка кримінальну справу за низкою обвинувачень. 22 травня кримінальна справа була відкрита також проти народного депутата Давида Жванії (група "Народна самооборона").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...