Гриценко пропонує депутатам "стаханівський" графік

Понеділок, 2 червня 2008, 16:18

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко пропонує лідерам фракцій розглянути можливість спланувати додатковий пленарний тиждень в роботі Верховної Ради перед завершенням сесії.

Про це він сказав під час погоджувальної ради парламентських фракцій та голів профільних комітетів у понеділок.

"У книжечці, що нам роздали, я нарахував 227 законопроекти, можливо, помилився на 1 або 2. Але це ще не всі", - почав Гриценко.

"Є календарний план, затверджений Верховною Радою, який передбачає 3 пленарних тижні – це 12 робочих днів", - продовжив депутат.

"Якщо врахувати середу і п'ятницю (лише ранкові засідання) – це 9 робочих днів, а якщо врахувати заяви і так далі, то залишається 40 робочих годин. Тобто, згідно з цією книжечкою – максимум по 10 хвилин на закон", - заявив Гриценко.

У зв'язку з цим депутат виступив з двома пропозиціями: "Перша, можливо, непопулярна - у час, що залишився, спланувати ще один додатковий пленарний тиждень".

"Як варіант, у нас є перерва між 20 червня і 8 липня – 2 тижні ми не працюємо. (Пропоную) запланувати з 23 числа ще один пленарний тиждень. Думаю, це буде ефективно і тоді фінальний акорд нашого парламенту буде більш позитивним за цю сесію", - додав Гриценко.

При цьому він зауважив, що хотів би, щоб лідери фракцій розглянули таку пропозицію у політичному плані.

Крім того, Гриценко запропонував "доручити секретаріату та представникам фракцій пройтись по всіх законопроектах і, де є підтримка фракціями конституційною більшістю голосів – пропустити по скороченій процедурі".

"Це зекономить нам час", - пояснив депутат.

Пропозицію Гриценка підтримали члени фракції БЮТ Сергій Терьохін і Володимир Полохало.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News