Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія "дала добро" на "тіньового" кадра Януковича

Вівторок, 3 червня 2008, 11:44

Радник-посланник посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов підтвердив, що російське зовнішньополітичне відомство видало агреман на призначення Костянтина Грищенка послом України в Росії.

Як повідомив він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у вівторок, "агреман був, згода дана".

Водночас, в інтерв'ю агентству керівник головного управління інформаційної політики секретаріату президента України Лариса Мудрак не підтвердила цю інформацію.

"Агремана ще немає, він готується, питання вирішене", - прокоментувала вона.

Мудрак додала, що агреман з'явиться найближчим часом.

Як повідомлялося, посада посла України в Москві залишалася вакантною з 4 квітня. Тоді президент України Віктор Ющенко звільнив з цієї посади Олега Дьоміна у зв'язку "з досягненням пенсійного віку" (1 серпня 2007 року Дьоміну виповнилося 60 років).

У вівторок газета "Комерсант-Україна" повідомила з посиланням на свої джерела, що новим послом України в РФ стане заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Костянтин Грищенко, і що нібито "Москва вже надала Києву агреман щодо кандидатури Грищенка".

Грищенко у свій час був заступником голови МЗС України (1995-1998 рр.), послом України в Бельгії і главою місії України при НАТО (1998-2000 рр.), послом України в США (2000-2003 рр.).

З вересня 2003 по лютий 2005 року він очолював МЗС України в Кабміні Віктора Януковича. З 11 жовтня 2006 року – радник прем'єр-міністра Януковича. З грудня 2007 року – міністр закордонних справ у "тіньовому уряді" Партії регіонів. 15 квітня 2008 року призначений першим заступником секретаря РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування