Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У шахті, що вибухнула, чути голоси людей

Неділя, 8 червня 2008, 19:37

Перший віце-прем‘єр Олександр Турчинов сподівається, що гірники шахти ім. Карла Маркса у Єнакієве, які знаходяться під землею, залишились живими.

Про це він повідомив під час брифінгу у Єнакієве за результатами засідання урядової комісії із з’ясування причин та наслідків вибуху, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Є надія на те, що люди залишились живими, тому що команда "на підйом" пролунала ще до того, як стався вибух", - наголосив Турчинов.

За словами першого віце-прем‘єра, на шахті тривають надземні роботи з відновлення шахтного ствола і його розчищення для спуску рятувальників у шахту.

Як зазначив Турчинов, "рятувальники намагалися пройти по додатковому стволу на відмітку 625 м - далі прохід заблоковано. На відмітці 700 м чути голоси людей".

За його словами, основне завдання, яке стоїть зараз перед штабом рятувальників – ввімкнути водовідлив з шахти, оскільки існує небезпека повного затоплення.

Турчинов також зазначив, що причиною аварії є вибух пилогазової суміші.

Перший віце-прем‘єр повідомив, що за фактом аварії порушено кримінальну справу.

"Якщо підтвердиться інформація про те, що шахта нібито працювала і, незважаючи на заборону Держгірпромнагляду, давала вугілля, - це вже буде питання Генпрокуратури. І, безумовно, відповідальність буде дуже суворою", - наголосив він.

Разом з тим перший віце-прем'єр відзначив, що керівництво шахти на засіданні урядової комісії офіційно заявило, що ніяких промислових робіт на шахті після заборони Держгірпромнагляду не велося. За його словами, буде проведено опитування працівників шахти і потерпілих, що знаходяться в лікарнях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування