Зрадник від НУНС виявився офіцером запасу в Росії

Вівторок, 10 червня 2008, 13:47

Депутат від НУНС Юрій Бут, що вийшов з коаліції, заявляє, що ніколи не мав відносини до російських спецслужб.

Так в інтервю журналу "ПіК України" він прокоментував звернення депутата Романа Зварича в генпрокуратуру і СБУ.

"Це повний брєд. Але робити такі звернення його право. Я ніколи не мав відношення до російських спецслужб", - заявив він.

У той же час Бут зазначив, що військове звання майора, яке він одержав, працюючи в Росії, залишається. "Я є офіцером запасу", - додав він.

Відповідаючи на питання, як це корелюється з українським громадянством, Бут сказав:

"Перед тим, як узяти громадянство України, я мав відмовитися від громадянства Росії. У посольстві України в Росії зберігається власноручно написана мною заява".

"Одержавши документ про припинення російського громадянства, я написав заяву про вступ у громадянство України. Це був липень-серпень 2002 року. Тоді ж і одержав український паспорт", - сказав він.

Бут розповів, що познайомився з Юрієм Луценком на початку 2007 року, перед початком парламентської кампанії.

"Я розповів про себе, ми поспілкувалися. Я запропонував попрацювати в штабі на Чернігівщині", - додав він.

"Тоді в цій політичній силі почувалася новизна в заявах, демократичність, бажання допомогти українському народу, йти в ногу з президентом", - сказав він.

Відповідаючи на питання, що відбулося тепер, він сказав: "Цьому передувала ціла низка подій і вагомих обставин, що засвідчили для мене глибокі протиріччя між парламентською більшістю, утвореною Кабінетом міністрів і курсом президента".

"Уже півроку фактично не виконується коаліційна угода. Її положення зневажаються. А якщо і діють, то під тиском, зі скандалами й обвинуваченнями. У коаліції утворилися групи впливу, що розхитують суспільну згоду і політичну стабільність", - сказав він.

"Не виконується обіцянка про єдину демократичну партію, наприклад. БЮТ, наш партнер по коаліції, більше не рахується з позицією НУНС. У середині коаліції утворилася монополія однієї політичної сили. А окремі депутати діють відверто у фарватері БЮТівської політики всупереч очікуванням виборців", - пояснив він свій крок.

Він також заявив, що не збирається здавати свій депутатський мандат.

"Я не для того йшов у парламент, щоб здавати мандат. Я прийшов працювати. Працюю як голова підкомітету з питань формування суддівського корпусу. У мене дуже відповідальна місія. За три місяці ми рекомендували 400 суддів. А здати парламентський мандат легше всього", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...