Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" 2 години просили коаліцію зняти пільги, а самі все провалили

Вівторок, 17 червня 2008, 18:17

Верховна Рада не проголосувала за законопроект про скасування депутатських пільг, запропонований Партією регіонів.

За внесення змін до закону про статус народного депутата щодо депутатських пільг проголосувало лише 192 депутати. З них - БЮТ віддав 153 голоси, НУ-НС - 42, Комуністи - 24. Регіони і блок Литвина не дали жодного голосу.

Автором законопроекту є регіонали Ганна Герман та Борис Колесніков.

Під час обговорення Герман закликала депутатів скасувати "комунізм для 450 представників народу".

"Ми повинні від них (пільг) відмовитися. Ми повинні не підтягувати якісь там імперативні мандати чи інші речі, які в народі називають "не приший кобилі хвіст"... Поки що ми не маємо права безкоштовно користуватися транспортом, мати окремі лікарні і санаторії, отримувати величезні компенсації, коли ми йдемо у відпустку, отримувати безкоштовні квартири", - сказала вона.

"Шановні депутати, шановна коаліція, яка чи є, чи нема, ніхто не знає. Ви маєте зараз шанс підтвердити не тільки те, що ви існуєте, але й одним махом виконати основні обіцянки, які ви дали людям перед виборами", - додала Герман.

При цьому вона зазначила, що, у разі позитивного голосування за цей законопроект, видатки на утримання Верховної Ради скоротяться з 173 мільйонів до 9.

"Решту грошей ми передамо бідним людям, які потребують на хліб насущний і не можуть звести кінці з кінцями", - пообіцяла Герман.

У свою чергу голова регламентного комітету "регіонал" Олександр Єфремов запропонував відкласти цей законопроект.

"У моєму розумінні краще було б зняти цей законопроект і перенести його, враховуючи ті процеси, які відбуваються у залі", - сказав він.

Таку ж позицію висловив інший регіонал Юрій Мірошниченко. На це Герман сказала:
"Я не можу інакше. Я прошу вас проголосувати всі як один за скасування всіх депутатських пільг".

Водночас член НУ-НС Роман Зварич заявив, що коаліція проголосує за цей законопроект у разі, якщо спікер Арсеній Яценюк змінить регламент і поставить його на голосування в цілому, а не в першому читанні.

"Ви хочете скасувати пільги? Я вам озвучу офіційну позицію коаліції. Ми голосуємо за цей проект. Не тому, пані Ганно, що ви нам зробили подарунок, щоб ми могли виконати свою обіцянку перед виборцями. Ми самі справимося... Ми готові проголосувати за однієї вимоги – що ви ставите його на голосування в першому читанні і в цілому, одним голосуванням. Ми вас просимо від імені фракції зробити відхилення від регламенту і проголосувати регламент в цілому", - звернувся він до Яценюка.

Водночас Яценюк відмовився порушувати регламент і поставив законопроект на голосування у першому читанні.

"Коли вранці я просив проголосував за закон, який зберігає життя людей, то на превеликий жаль, поступили зовсім по-іншому і просто-напросто наплювали на законопроект. Тому як вранці поступали за регламентом, так і ввечері будемо поступати за регламентом", - сказав він.

Згідно з результатами поіменного голосуванням, що міститься на сайті Верховної Ради, за законопроект не голосували його автори Герман і Колесніков.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування