БЮТ вимагає від Ради 300 голосів

Четвер, 19 червня 2008, 12:09

БЮТ розблокує роботу парламенту лише у разі, якщо до порядку денного будуть поставлені законопроекти про скасування депутатської недоторканності і депутатських пільг, про імперативний мандат, а також соціальні законопроекти.

Про це на брифінгу у четвер заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Ми в залі розблокуємо роботу і голосуємо за... скасування депутатської недоторканності, скасування всіх пільг, які є в законопроекті Герман і у нашому, і за імперативний мандат, щоб більше ніколи не було в історії України політичної корупції", - сказав він.

При цьому, за словами Кириленка, БЮТ вимагає, щоб ці законопроекти були проголосовані конституційною більшістю.

"За таких умов ми розблоковуємо і абсолютною більшістю голосів чесно демонструємо перед людьми, що ми відповідальні на старті каденції, а не тоді, коли йдемо до виборців", - сказав він.

"Ми сьогодні чітко говоримо: скасування пільг, повернутися до імперативного мандату і проголосувати, в обов’язковому порядку проголосувати ті законопроекти, які розглядалися в попередні дня", - додав Кириленко.

Зокрема, він наголосив на необхідності повернення до законопроектів про дорожній рух і про захист шахтарів, які не були проголосовані цього тижня.

При цьому Кириленко зазначив, що на погоджувальній раді опозиція заявила, що не збирається брати участь у голосуваннях і готується до дострокових парламентських виборів.

"Сьогодні на погоджувальній раді наші опоненти заявили: "Ми готові продовжувати цей фарс". Ми фарс продовжувати не збираємося", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування