ЯЦЕНЮК БОЇТЬСЯ, ЩОБ ЗА ЙОГО МІСЦЕ НЕ ПОЛАМАЛИ ХРЕБТИ

Четвер, 19 червня 2008, 16:13

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк готовий забезпечити голосування щодо зміни керівництва парламенту, у разі надходження такої пропозиції.

Про це Яценюк заявив з трибуни парламенту, оскільки депутати заблокували президію Верховної Ради.

За словами спікера, меншість може згідно з регламентом внести відповідну пропозицію.

"Якщо тільки буде внесено подання про зміну керівництва парламенту, я вам гарантую, що я забезпечу процес голосування", - заявив Яценюк.

"Тільки, щоб потім хребти не поламали за результатами голосування", – додав він. Після цього спікер закрив засідання Верховної Ради до п'ятниці.

Під час брифінгу Яценюк окремо наголосив, що "мова не може йти про тимчасову президію, мова може йти про зміну керівництва парламенту".

"Тобто у тому випадку, якщо буде внесено подання про зміну керівництва парламенту, я відповідно до вимог тимчасового регламенту гарантую, що забезпечу процес голосування", - повторив спікер.

"Спочатку треба 226 голосів для включення до порядку денного, а потім – таємне голосування", - додав він.

Як відомо, Партія регіонів має намір ініціювати створення тимчасової президії парламенту у разі, якщо Яценюк не виконає вимоги опозиції.

"Регіони" вимагають звіту Кабінету міністрів та продовження роботи Верховної Ради до моменту прийняття нагальних законопроектів, зокрема, змін до бюджету, проекту закону про антиінфляційні заходи та щодо захисту національного виробника в умовах перебування України в СОТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування