Яценюк відчуває відставку Тимошенко і обіцяє свою

Субота, 21 червня 2008, 13:29

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає дії депутатів Ради спрямованими на відставку Кабміну.

"(Депутати Ради хочуть сьогодні) спочатку відправити уряд у відставку, а потім піти на канікули. У такий спосіб це, власне кажучи, є узагальненням усіх бажань, що є сьогодні в парламенті", – сказав спікер в ефірі телекомпанії "Інтер" у п’ятницю.

При цьому він вважає оголошення резолюції недовіри Кабміну конституційним способом передачі влади, передає Обком з посиланням на "Українські новини".

"Якщо є резолюція про недовіру урядові, і ця резолюція завтра по процедурах буде розглянута і буде підтримана більшістю народних депутатів України - це конституційний шлях передачі влади", – сказав Яценюк.

При цьому він вважає за можливе оголошення резолюції недовіри урядові через відсутність єдності коаліції.

Яценюк також заявив, що подасть у відставку у випадку розпаду коаліції.

"(Якщо будуть підписані необхідні документи про створення нової коаліції) я вийду на трибуну парламенту і заявлю, що створено нову коаліцію. Таким чином, і голова Верховної Ради, і всі інші друзі йдуть у відставку і формуються нові керівні органи", - сказав Яценюк.

"Якщо йде коаліція, якщо вона розвалюється, то об'єктивно треба йти всім, хто був причетний до цієї коаліції", - цитують спікера "Українські новини".

Зокрема, він зазначив, що наявні проблеми у коаліції є наслідком політичних амбіцій її учасників.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування