Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко відмовився від нової коаліції

Субота, 21 червня 2008, 13:56

Фракція комуністів не має наміру брати участь у формуванні нової коаліції у Верховній Раді 6-го скликання.

Про це сказав лідер КПУ Петро Симоненко на брифінгу в суботу в ході 42-го з'їзду Компартії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Те, що помаранчева коаліція вже пішла в небуття - це вже зрозуміло", - відзначив Симоненко.

За його словами, якщо не існує коаліції у форматі блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоку Юлії Тимошенко, тоді можуть бути коаліції за участю Партії регіонів і БЮТ, або Партії регіонів, блоку НУ-НС і Блоку Литвина.

При цьому лідер українських комуністів підкреслив, що умовами такого об'єднання можуть бути самими різними і питання тільки в тому, які інтереси будуть об'єднувати політичні сили в коаліцію.

Він також підкреслив, що продовжується переговорний процес Партії регіонів і НУ-НС через секретаріат президента.

"Ми, комуністи, вважаємо, що в цьому форматі, у зв'язку з тим, що нам удвох з Партією регіонів неможливо створити коаліцію, за участю представників націоналістичних кіл, Компартія не буде брати участь у таких коаліціях", - сказав Симоненко, додавши, що комуністи не будуть також брати участь і в коаліції за участю БЮТ.

Симоненко також вважає, що на сьогоднішній день у країні не існує можливості для проведення демократичних позачергових виборів у парламент.

Лідер Компартії нагадав, що до сьогоднішнього часу в Україні не створений реєстр виборців, постійно порушується виборче законодавство. Крім того, за його словами, спостерігається і "скажений тиск" з боку правоохоронних органів.

"Таким чином, у нас немає сьогодні бази для проведення на демократичних основах позачергових виборів", - підкреслив Симоненко, додавши: "Поки що в цих умовах такі позачергові вибори користі народу України не принесуть".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...