Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пропонує Яценюку баш на баш

Вівторок, 24 червня 2008, 11:50

Прем’єр Юлія Тимошенко пропонує для виходу з політичної кризи ухвалити закон про внутрішню і зовнішню політику разом з програмою дій уряду.

Про це вона сказала під час зустрічі в голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, в якій взяли участь також лідери фракцій БЮТ і НУНС.

Відкриваючи засідання, Яценюк запропонував ухвалити закон про зовнішню і внутрішню політику до 2010 року. "Було б логічно, щоб це був консолідуючий документ, який би передбачав чіткий план реформ і розвитку України", - запропонував голова ВР.

"Програма дій уряду доповнить закон про внутрішню і зовнішню політику, і в конкретних діях наповнить його", - сказала Тимошенко

"Уже шість місяців в парламенті знаходиться програма дій уряду "український прорив", яка має бути прийнята відповідно до Конституції. Там викладені всі очікування суспільства, обіцянки всіх політичних сил без винятку", - зазначила прем’єр.

Тимошенко подякувала Яценюку за його принципову позицію.

"Країна втомилася від політичних провокацій і авантюр. Вона хоче нормальної роботи парламенту", - зазначила прем’єр. Вона також повідомила, що час прийняти зміни до бюджету, які підготував уряд.

У свою чергу лідер НУНС В’ячеслав Кириленко підтримав ці слова Тимошенко.

"Я із задоволенням відзначаю той факт, що уряд погодився внести зміни до бюджету, час яким давно назрів", - сказав лідер фракції НУНС.

У свою чергу один з лідерів фракції БЮТ Андрій Кожем'якін нагадав, що учасники коаліції брали зобов’язання перед виборцями скасувати депутатські пільги і здійснювати боротьбу з політичною корупцією.

Тому Кожем'якін наполіг на включенні цих законопроектів до пакету законів про внутрішню і зовнішню політику, змін до бюджету програми уряду.

Водночас голова Верховної Ради запропонував внести в цей пакет і законопроекти по Євро-2012, що знайшло підтримку в Тимошенко.

Яценюк повідомив, що на зустрічі з представниками опозиції обговорить домовленості, досягнуті з блоком Тимошенко.

"Нам треба визначитися з порядком денним на наступний вівторок, почати давати результат країні, починаючи з закону про внутрішню і зовнішню політику і закінчуючи програмою дій уряду, змінами до бюджету і Євро 2012", - сказала Тимошенко.

У свою чергу Яценюк наполіг, щоб засади внутрішньої і зовнішньої політики були ухвалені у формі закону, а не універсалу.

"Я категоричний противник ухвали універсалів, ми вже пройшли цей етап, оскільки політичні декларації все одно не виконуються. Це має бути виключно нормативний акти, обов’язків до виконання всіма у цій країні", - сказав голова парламенту.

"Важливо, щоб всі фракції зрозуміли – це війна, де ніхто не виграє, а всі програють", - наголосив Яценюк. На що Тимошенко відповіла: "Абсолютно правильно. Сподіваюсь, парламент розпочне свою нормальну роботу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування