У версію отруєння Ющенка не вірить понад 40% українців

Понеділок, 7 липня 2008, 15:29

41,2% опитаних Центром соціальних досліджень "Софія" поділяє точку зору, що президент Віктор Ющенко не був отруєний.

Водночас, 36,4% респондентів згодні з версією про те, що під час передвиборчої боротьби за посаду президента у 2004 році Ющенка навмисно отруїли.

При цьому 22,4% респондентів не визначилися з відповіддю, "що також вказує на неоднозначність сприйняття теми (отруєння Ющенка)", зазначає "Софія".

Такими є результати опитування Центру соцдосліджень "Софія", проведеного з 21 по 29 червня цього року, зокрема, щодо реагування на низку заяв, зокрема з боку депутата "НУ-НС" Давида Жванія, які ставлять під сумнів те, що Ющенка у 2004 році навмисно отруїли.

Крім того, "Софія" запитала думку громадян щодо звинувачень у корупції та потуранні контрабанді на адресу окремих членів уряду й особисто прем’єра Юлії Тимошенко з боку депутата БЮТ Ігоря Рибакова, який 6 червня заявив про вихід із коаліції.

Переважна більшість опитаних, за даним центру, вважає, що ця заява Рибакова не повинна була залишатися без наслідків.

Так, на думку 19,9% опитаних, у такій ситуації Тимошенко мала негайно подати у відставку.

Значна частина - 17,0% - респондентів вважає, що Тимошенко слід було тимчасово відсторонити від виконання обов'язків глави уряду, поки не будуть перевірені всі висунуті проти її звинувачення.

Третина опитаних - 30,2% - поділяють точку зору, що треба було призначити розслідування по звинуваченнях, які були висунуті проти Тимошенко, не відсторонюючи її від виконання обов'язків прем'єр-міністра.

"І лише 19,0% респондентів вважають можливим проігнорувати звинувачення Ігоря Рибакова, оскільки вони є голослівними", - сказано у прес-релізі центру "Софія".

Не визначилися з відповіддю 13,9% опитаних.

Опитування проводилось в усіх областях України, Криму, Києві й Севастополі (загалом у 130 населених пунктах) методом інтерв’ю. Всього було опитано 2020 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка є репрезентативною за основними соціально-демографічними ознаками. Статистична похибка не перевищує 2,2%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News