Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" звинувачує РосУкрЕнерго у маніпулюванні і не бачить 2 мільярдів

Вівторок, 8 липня 2008, 11:36

НАК "Нафтогаз України" заявляє про безпідставність заяв щодо розміру заборгованості перед компанією РосУкрЕнерго.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби "Нафтогазу" у відповідь на заяву прес-секретаря РосУкрЕнерго Андрія Кутова щодо заборгованості у 2 мільярди доларів.

"Станом на 1 липня поточного року борг НАК "Нафтогаз України" перед РосУкрЕнерго не перевищував 897 млн. дол. З цієї суми 650 млн. дол. складає заборгованість за імпортний газ, який компанія придбала в червні 2008 року", - йдеться у заяві "Нафтогазу".

У компанії стверджують, що дана заборгованість сплачується в штатному режимі.

"Інші зобов’язання є спірними та потребують двосторонньої звірки. Всі необхідні документи було направлено на адресу РосУкрЕнерго", - сказано у заяві.

НАК "Нафтогаз України" також акцентує увагу на тому, що борг РосУкрЕнерго за транспортування газу з грудня по липень поточного року складає 141,8 млн. дол.

"Крім того, через неконструктивну позицію РосУкрЕнерго, до цих пір не проведені збори акціонерів і не вирішено питання про виплату НАКу дивідендів ЗАО "Укргаз-енерго" за 2006-2007 роки у розмірі більше 180 млн. дол., що також може бути розглянуто як заборгованість РосУкрЕнерго перед компанією", - йдеться у заяві.

Крім цього, у "Нафтогазі" стверджують, що афільована з РосУкрЕнерго компанія "Укргаз-енерго" має перед НАКом поточну заборгованість за транспортування та зберігання газу з грудня по липень поточного року близько 150 млн. дол.

"НАК "Нафтогаз України" закликає керівництво РосУкрЕнерго дотримуватися конструктивної позиції у питаннях фінансових взаємин між компаніями, своєчасно оформляти документи і не маніпулювати суспільною свідомістю", - йдеться у заяві.

Як відомо, у понеділок у РосУкрЕнерго заявили, що поточна заборгованість НАК "Нафтогаз України" перед РосУкрЕнерго складає більше $2 млрд.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування