Тимошенко ледь вислухала "геолога" Азарова і порівняла себе з Тетчер

П'ятниця, 11 липня 2008, 14:13

Прем’єр Юлія Тимошенко вважає голосування за висловлення недовіри її уряду у парламенті можливістю перевірити, чи може вона спиратися на більшість.

"Жоден уряд не зможе працювати, якщо він знаходиться на межі відставки у 225 голосів. Якщо він не спирається на більшість, тому треба формувати нову коаліцію, підбирати нове керівництво країни – від уряду до голови Верховної Ради", - сказала Тимошенко, виступаючи зі звітом у Верховній Раді.

"Мені дуже імпонує досвід Маргарет Тетчер, коли виявилася така ситуація. Вона абсолютно чітко сказала: "Немає підтримки – давайте поставимо на голосування ще раз". І вона тільки після того робила реформи, як отримала під них кворум довіри", - додала вона.

Тимошенко сказала, що вважає, що буде "абсолютно чесним" поставити це питання на голосування.

"І, будь ласка, є інша більшість – складайте іншу коаліцію. Іншого шляху після змін до Конституції немає", - зазначила вона.

Коментуючи доповідь Миколи Азарова, Тимошенко сказала, що їй було важко її слухати.

"Важко було в принципі слухати. Але важко як економісту слухати виступ геолога за всієї поваги до геологів, коли не розумієш абсолютно, про що йдеться. Крім мене, ніхто уважно доповідь не слухав", - зазначила вона.

"Я чесно від першої до останньої літери прослухала доповідь і можу сказати – не зрозуміла нічого", - додала Тимошенко.

При цьому вона обурилась тим, що на доповідь ініціаторів відставки уряду виділили 45 хвилин, а на звіт уряду – 15.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування