Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко почала погрожувати Черновецькому терновим кущем

Вівторок, 15 липня 2008, 18:15

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла вжити радикальних заходів у випадку, якщо ціна на хліб і куряче м'ясо в окремих регіонах країни не знизяться в липні.

"Я не бачу підстав для підвищення цін на хліб", - заявила Тимошенко на селекторній нараді з керівниками обласних держадміністрацій у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я напишу звернення в Генеральну прокуратуру. Є випадки, у тому числі, з паном Черновецьким, коли він через афільованих осіб володіє хлібзаводами. Він зі своїми подільниками залишає Київ і Київську область не тільки без нормальних цін на хліб, а навіть без хліба", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що згадані хлібзаводи завищують ціну на хліб у 2 рази.

Говорячи про ціни на м'ясо птаха, вона заявила, що на ринку продовжується монопольна змова виробників, на котру не реагує ні Антимонопольний комітет, ні Генпрокуратура.

Тимошенко підкреслила, що уряд зніме бюджетні дотації з виробників м'яса курки, якщо вони збережуть нинішні ціни на свою продукцію.

"Якщо ще 1 місяць ця позиція покаже інфляцію, дотації з монополістів будуть зняті, уряд прийме таке рішення", - сказала прем'єр-міністр.

Вона також зажадала від Держрезерву почати інтервенції м'яса курки на ринку в регіонах країни.

Вона зажадала від керівників держадміністрацій подати свої заявки на закупівлю з держрезерву м'яса птаха і проконтролювати ціни, що встановлюються на ці продукти в супермаркетах у підвідомчих їм регіонах.

"Проконтролюйте, щоб курячі окости коштували не дорожче 13,5 грн. у роздрібній торгівлі", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування