БЮТ уже майже готовий до зриву депутатських канікул

Середа, 16 липня 2008, 11:36

Парламентська фракція БЮТ завершує збір підписів для скликання позачергового засідання Верховної Ради щодо розгляду запропонованих урядом змін до державного бюджету на 2008 рік.

Про це заявив журналістам лідер фракції Іван Кириленко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"БЮТ практично зібрав необхідні для скликання позачергової сесії 150 голосів народних депутатів. Ми сподіваємося на підтримку усіх фракцій, яким не байдужна доля країни", - сказав він.

Лідер фракції зазначив, що БЮТ готовий зібратися в сесійній залі Верховної Ради як тільки будуть досягнуті домовленості з депутатами від інших політичних сил про підтримку змін до державного бюджету.

"Особливо хочу звернутися до Блоку Литвина, що стоїть на продержавницьких позиціях, підтримати зміни до державного бюджету. Я не розумію, чому ця політична сила, до якої входять кращі аграрії країни, не підтримала бюджет, який зараз так необхідний селу", - сказав Кириленко.

За його словами, те, що зміни до бюджету не були ухвалені, - "це удар, насамперед, по селу".

Лідер фракції нагадав, що уряд запропонував виділити з державного бюджету більше 1 млрд грн на закупівлі зерна до державного продовольчого резерву, 200 млн грн на здешевлення аграріям кредитів комерційних банків.

"Ті кошти, які передбачені в запропонованих урядом змінах до державного бюджету, дозволили б підтримати аграріїв у період збирання (врожаю). Кошти селу необхідні вже зараз, а у вересні - може бути пізно", - підкреслив Кириленко.

Як відомо, минулої п'ятниці Верховна Рада провалила обидва законопроекти зі змін до Держбюджету – урядовий і президентський. Пізніше спікер Арсенія Яценюк висловив сумнів у можливості повернути депутатів з відпусток для позачергового засідання парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування