Семенюк думає, що її не випадково хотіли отруїти ртуттю

Четвер, 17 липня 2008, 12:21

У Фонді держмайна пов‘язують отруєння його приміщення ртуттю бажанням перешкодити його роботі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.

Фонд державного майна підтверджує інформацію про те, що у середу в його приміщенні було знайдено ртуть. Ця речовина була знайдена на кількох поверхах будівлі Фонду самими працівниками, після чого Фондом були викликані підрозділи МНС.

Вночі було проведено перший етап демеркуризації всього приміщення. Голова ФДМУ розпорядилася про те, щоб працівники Фонду по можливості звільнили приміщення Фонду, і вже після 15.00 вони почали покидати свої робочі місця.

17.08.2008 та 18.08.2008 вхід працівників до приміщення Фонду буде обмежено – чергувати будуть тільки заступники голови ФДМУ та директори департаментів.

Валентина Семенюк-Самсоненко назвала появу ртуті у центральній будівлі ФДМУ одним із провокаційних кроків проти Фонду.

"Всі ці дії направлені на те, щоб дезорганізувати роботу Фонду, перешкодити йому здійснювати свої функції. Це аж ніяк не випадковість!", - наголосила вона.

Семенюк зазначила, що найбільша кількість ртуті була знайдена саме на тих поверхах, де розміщено кабінети з архівами та базами електронних систем, і там її вміст в кілька разів перевищує норму, що підтверджено актом спеціальних служб.

"Ми зараз з відповідними службами робимо все, аби провести демеркуризацію приміщення і при цьому зберегти архівні матеріали та електронні системи з унікальними базами даних, щоб вони не постраждали від хімічних речовин", – заявила Семенюк.

На початку року випари ртуті знайшли в кабінеті куратора справ про убивство Георгія Гонгадзе та отруєння Ющенка Миколи Голомші.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування