На Банковій вже звинуватили Жванію в отруєнні Ющенка. На черзі Тимошенко?

Середа, 23 липня 2008, 17:11

Заступник Глави секретаріату президента Ігор Пукшин розцінює відмову Давида Жванії давати свідчення в Генпрокуратурі у справі отруєння Віктора Ющенка як "зухвалий демарш, який порушує кримінально-процесуальне законодавство".

Причини, з яких допитуваний відмовився відповідати на запитання слідчого, Пукшин назвав не поважними і тому неприйнятними.

"Жванія влаштував у стінах Генпрокуратури виставу одного актора, замість того, щоб довести своє бажання допомогти слідству у встановленні істини в найбільш резонансній справі. Він скористався статусом народного депутата як ліцензією на нехтування законом, хоча рік тому на кожному кроці галасував, що закон - один для всіх", - зазначив заступник Балоги.

На думку Пукшина, така поведінка одного з фігурантів справи про отруєння кандидата на посаду президента свідчить про його побоювання розкриття нових фактів і обставин.

"Нагадаю, що він - один із наполегливих організаторів тієї вечері у Сацюка, після якої Ющенко раптово занедужав. Отже, Жванія прямо чи опосередковано "допоміг" кандидату в президенти підвечеряти отрутою", йдеться в заяві Пукшина.

У зв'язку з подіями в Генпрокуратурі заступник глави секретаріату вказав, що лінію поведінки Жванії підтримує прем'єр-міністр Тимошенко.

"Оскільки вона завжди - і в минулому, і нині - не приховує своїх президентських амбіцій, то їй дуже вигідно кинути тінь на Ющенка, зокрема, через провокування нових витків скандалу навколо цієї справи", - зазначив Пукшин.

"Створення штучних приводів, ескалація конфлікту, епатаж, пересмикування фактів і відверта брехня - це ознаки фірмового стилю Медведчука, який нині є головним консультантом лідера БЮТ. Цей автор облудних кампаній з дискредитації Ющенка у 2004 році знову виявився корисним у своїй брудній справі", - наголосив заступник голови секретаріату президента.

Пукшин наголосив, що зрив допиту Жванії зовсім не означає, що він перестав бути цікавий слідству і викликів у Генпрокуратуру більше не буде.

Заступник глави секретаріату президента переконаний, що слідча група у справі отруєння Ющенка знайде адекватні, законні способи допитати ключового свідка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...