"Регіони" пов’язали Тимошенко, комуністів і Григоришина узами політичної проституції

Четвер, 24 липня 2008, 16:06

Партія регіонів звинувачує Блок Юлії Тимошенко і уряд у підкупі посадами Компартії для провального голосування у Верховній Раді за постанову недовіри Кабміну.

Про це заявив на прес-конференції у четвер депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Він звернув увагу на останні кадрові рішення уряду, зокрема, на призначення члена фракції КПУ Миколи Тимошенка на посаду голови Держкомітету з питань лісового господарства.

Також він навів приклад призначення заступником голови МВС Василя Мармазова, чий батько, також член фракції КПУ, Євген Мармазов, є головою спеціальної контрольної комісії щодо питань приватизації.

Крім того, на думку Колесніченка, Мармазов-старший, який вже давно перебуває на своїй посаді, лобіює у комісії інтереси "спонсора Компартії" російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

"Він (Григоришин) давно і небезпідставно претендує на отримання під контроль ВАТ "Турбоатом", а також Миколаївського заводу – НВК "Зоря-Машпроект", - сказав він.

Крім того, Колесніченко звинуватив Компартію у "політичній проституції".

"Ми всі пам’ятаємо вислови вождя світового пролетаріату Леніна про політичну проституцію. Я думаю, що він передбачав, що його вірні прибічники будуть нести його справу у віки. Минуло практично 100 років, але справа Леніна живе в руках його послідовників", - сказав він.

Колесніченко нагадав, що КПУ вже не вперше голосує синхронно з БЮТ.

Зокрема, він згадав 8 голосів, які КПУ віддала за ухвалення бюджету Тимошенко, "що дало їй можливість продемонструвати президенту і НУ-НС, що вона і без них може проводити результативні голосування".

Також депутат пригадав голосування КПУ щодо проведення дострокових виборів мера Києва та Київради, коли їхні голоси були ключовими, "а через 2 дні після цього голосування з’явилася відома постанова Кабміну з вказівкою включити в список для продажу "Львівобленерго", яке, за словами Колесніченка, також цікавить Григоришина.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування