На Затуліна ще й завели кримінальну справу

П'ятниця, 25 липня 2008, 11:51

Служба безпеки України порушила кримінальну справу щодо депутата Державної думи Росії Костянтина Затуліна за спробу дестабілізації ситуації під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Про це УНІАН поінформувало джерело в СБУ.

Згідно з отриманою інформацією, СБУ порушила кримінальну справу за статтями 14 і 294 Кримінального кодексу України за фактом отримання інформації, що Затулін і представник Інституту країн СНД Кирило Фролов намагалися дестабілізувати ситуацію під час святкування 1020-ї річниці Хрещення Київської Русі.

При цьому, за словами джерела, вони хотіли залучити до цього прихильників Союзу православних.

За даними співрозмовника агентства, Затуліну заборонено в’їжджати в Україну протягом одного року. Зараз він перебуває на території аеропорту Сімферополя і намагається отримати принаймні одноразовий дозвіл на перебування в Україні.

Як відомо, перший заступник голови Комітету Держдуми Росії у справах СНД Затулін був затриманий в аеропорту Сімферополя ввечері 24 липня. За інформацією російської телекомпанії НТВ, Затуліна зупинили співробітники правоохоронних органів, пред`явили документ про заборону в`їзду до України і поставили відповідну печатку в паспорт.

Як зазначає НТВ, Затулін разом із групою депутатів Держдуми РФ прилетів до Сімферополя чартерним рейсом на тенісний турнір "Великий капелюх", який традиційно проводиться в Криму напередодні Дня ВМФ Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News