Ющенко дав Заходу статус і вимагає змінити бюджет

Неділя, 27 липня 2008, 16:56

Президент Віктор Ющенко офіційно оголосив території, які постраждали від стихії у західних областях, зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Як повідомляє прес-служба президента, про це він повідомив на нараді оперативного штабу в Івано-Франківську.

У неділю ввечері Ющенко підпише відповідний указ щодо заходів із ліквідації наслідків стихійного лиха. Президент попросив у найближчі півтори-дві години подати до проекту указу пропозиції прем'єр-міністра і міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Ющенко також вимагає внесення радикальних змін до держбюджету 2008 року.

"Я вимагаю внесення радикальних змін в держбюджет 2008 року на статті, зокрема, щодо будівництва гідроспоруд, які б можна було в повній мірі профінансувати", - зауважив він.

"Я хочу, щоб нинішня команда зробила уроки із стихії, із цього серйозного екзамену природи і почала працювати на випередження", - додав президент.

Ющенко також повідомив, що на Івано-Франківщині збитки від стихії оцінюються в 1,6 млрд. грн., передає УНІАН.

Він доручив Кабінету міністрів та урядовій комісії до середи завершити оцінку збитків і внести пропозиції по їхньому відшкодуванню. Президент також доручив уряду внести зміни до методики відшкодування збитків на сільськогосподарську продукцію приватних господарств.

Після свого виступу на засіданні штабу з надзвичайної ситуації Ющенко залишив засідання і вирушив до аеропорту, пославшись на справи.

Він доручив подальше ведення засідання штабу прем`єр-міністру Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування