Ющенко сказав журналістам не ображатися, якщо їх тягатимуть на допити

Понеділок, 28 липня 2008, 17:36

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, що всі свідки і фігуранти справи про його отруєння повинні співпрацювати зі слідством.

Про це він сказав, прибувши до Головного слідчого управління Генпрокуратури для дачі свідчень у понеділок.

"Коли за 3,5 роки слідство не може дочекатися народного депутата (Давида Жванію), щоб він дав свідчення, або коли він приходить, а через 3 хвилини злітає звідси кудись, то це та постановка питання, до якої виникає багато підозр", - сказав Ющенко.

"Слідство повинно спілкуватися зі Жванією. І воно буде спілкуватися при всіх обставинах", - наголосив він.

Президент також додав, що у даній справі, у тому числі і Жванія, користуються рівними правами.

"Я, президент, в даному випадку захожу як простий громадянин у прокуратуру і хочу заявити, що на моє життя був замах. Що серед людей, яких я сьогодні підозрюю, є такі-то і такі-то люди, що ці люди проходять по слідству і мають дати чесні свідчення. І дати чесні свідчення, в першу чергу, я думаю, - це обов’язок тих людей, які були чи є до мене близькі, незалежно від їхнього сьогоднішнього статусу, а також інші свідки", - сказав Ющенко.

"Тому не ображайтеся, коли це торкається журналістів. Давайте ми будемо звикати, що до суду, до правоохоронних органів у нас рівно ставляться і президент, і журналіст, і народний депутат. Тому що ми живемо у демократичній країні", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування