Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СНІД наступає в Україні, тоді як у світі відступає - ООН

Середа, 30 липня 2008, 11:22

В Україні й окремих інших країнах зростають темпи нових заражень ВІЛ/СНІД, тоді як у світі ситуація з захворюваністю стабілізувалася.

Про це йдеться у доповіді Об’єднаної програми ООН із ВІЛ/СНІД (UNAIDS), повідомляє Радіо "Свобода".

Згідно з даними UNAIDS, всесвітня пандемія захворювання на СНІД через 27 років і після загибелі від неї понад 25 мільйонів людей нарешті стабілізувалася.

За даними звіту, 2007 року кількість померлих від СНІДу в усьому світі зменшувалася другий рік поспіль, а кількість нових заражених лише незначно зросла порівняно з 2006 роком.

Водночас, в Україні, а також Росії, Китаї, Індонезії, Кенії, Мозамбіку, Папуа - Новій Гвінеї та В’єтнамі темпи нових заражень зростають.

Зокрема, в Україні темпи поширення ВІЛ удвічі вищі, ніж у 2001 році.

У Східній Європі та Центральній Азії кількість ВІЛ-інфікованих дітей і дорослих сягла 1,5 млн. осіб, причому майже 90% з них – жителі Росії (69%) та України (29%). З 2001 року цей показник зріс удвічі. Тоді носіями смертельного вірусу були 650 тис. осіб.

2007 року в цьому регіоні близько 110 тис. осіб заразилися вірусом імунодефіциту. У тому ж році 58 тис. загинуло від пов`язаних зі СНІДом захворювань.

Виконавчий директор UNAIDS Петер Піот висловив "великий песимізм" із приводу того, що діється в Росії і Східній Європі.

За його словами, це той регіон світу, де поступ у боротьбі з ВІЛ/СНІД найменший.

UNAIDS вважає, що для того, щоб досягти прориву в запобіганні СНІДові, втримати нинішній загальносвітовий поступ і змусити загрозу відступити, необхідні більші кошти.

, УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування