Україна просить світ допомогти їй справитися зі стихією

Середа, 30 липня 2008, 15:45

У зв’язку зі стихійним лихом у західних регіонах України Міністерство закордонних справ звернулося до низки міжнародних організацій та урядів іноземних країн з проханням про надання гуманітарної і технічної допомоги.

Про це сказано у повідомленні прес-служби МЗС.

За даними міністерства, готовність надати допомогу та сприяння у ліквідації наслідків стихійного лиха наразі висловили уряд Італії, ООН, Євроатлантичний центр координації реагування на стихійні лиха та катастрофи, Моніторингово-інформаційний центр ЄС.

Раніше Кабінет міністрів доручив Міністерству закордонних справ вирішити питання про звернення до інших держав із приводу надання Україні можливої допомоги в ліквідації наслідків повені.

Така норма міститься в плані невідкладних заходів щодо подолання стихійного лиха у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях.

Відповідний план затверджений розпорядженням уряду від 28 липня й оприлюднений на офіційному сайті Кабміну в середу.

Управління зі зв'язків зі ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів також повідомляє, що працівники урядового секретаріату перерахують свою одноденну заробітну плату на допомогу потерпілим від повені в західних областях України.

У той же час сума не уточнюється.

, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування