Мороз каже, що Гонгадзе замовив не Кучма, а режим

Четвер, 7 серпня 2008, 10:40

Лідер СПУ Олександр Мороз заявляє, що ніколи не звинувачував екс-президента Леоніда Кучму в замовленні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Мороз заявив в четвер, коментуючи своє нещодавнє інтерв’ю, в якому заявив, що не звинувачує Кучму, повідомляє прес-служба СПУ.

"Я жодного разу не звинувачував Кучму в замовленні саме вбивства Гонгадзе. В десятках інтерв’ю (як і в згаданому теж) говорив, що особливостями характеру колишнього президента скористалися ті, хто відповідну інформацію у вигідному для своєї мети світлі періодично підносив Кучмі", - заявив Мороз.

"Хто, як і для чого це робив – відповісти має слідство. Переконаний, воно зможе те зробити, долучивши до справи факти, зафіксовані на плівках Мельниченка. Аутентичність записів давним-давно підтверджена експертизою", - додав він.

"Записи свідчать: порядного і сміливого журналіста позбавив життя той владний режим без будь-якого втручання зарубіжних спецслужб. А нинішній режим з попереднім знаходиться у відносинах кругової поруки, тому слідство блокується", - наголосив Мороз.

Він також підкреслив, що є зобов’язання України перед Радою Європи, є резолюція ПАРЄ, є гарантії, дані нинішнім президентом про негайне завершення розслідування справи.

"Ці векселі довіри можна покрити лише правдою. А суть її, - прізвища замовників, організаторів і виконавців злочину. Прізвища і розгляд справи в суді. Іншого шляху для хоч би часткового відмивання авторитету української влади просто не існує", - зазначив він.

"Цей шлях треба пройти. Доведеться", - додав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування