Саакашвілі припинив вогонь і хоче переговорів

Неділя, 10 серпня 2008, 18:14

МЗС Грузії в неділю вручив консулові РФ у Грузії ноту, у якій йдеться, що відповідно до розпорядження президента Грузії від 10 серпня збройні сили припиняють вогонь у Південній Осетії.

"МЗС Грузії заявляє, що Грузія готова негайно почати переговори з Російською Федерацією про завершення бойових дій і припинення вогню", - йдеться в повідомленні МЗС Грузії, розповсюдженому в неділю в Тбілісі.

Грузинський МЗС також підкреслив, що "всі збройні сили були виведені з зони конфлікту", повідомляє Інтерфакс.

"Грузинська сторона створила гуманітарний коридор і дала можливість населенню й пораненим вийти з зони конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, у МЗС Росії підтверджують факт передачі в російське посольство в Тбілісі ноти про припинення вогню, але звертають увагу на продовження Тбілісі воєнних дій у Південній Осетії.

"Така нота, дійсно, є", - сказало "Інтерфаксу" увечері в неділю джерело в МЗС РФ.

У той же час, за його словами, "грузинська сторона не припиняла воєнні дії в Південній Осетії, грузинські війська продовжують обстріл".

У свою чергу інше джерело в МЗС Росії також відзначило, що заяви грузинської сторони про припинення бойових дій і виведення своїх сил із зони грузино-осетинського конфлікту не відповідають дійсності.

"Нам передана нота про те, що з п'ятої ранку Грузія припиняє вогонь і виводить свої сили з зони конфлікту, але наша інформація з місця подій не підтверджує заяви грузинської сторони", - сказав співрозмовник агентства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування