Партія регіонів підіграє Росії з відставкою Саакашвілі

Середа, 13 серпня 2008, 14:19

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Бойко вважає, що поки Михайло Саакашвілі залишається президентом Грузії, її членство в ГУАМ також має бути тимчасово припинене.

Як повідомили УНІАН у прес-службі депутата, таку думку Бойко висловив, коментуючи намір Грузії вийти зі Співдружності Незалежних Держав.

"Якби навіть Михайло Саакашвілі не виступив з такою ініціативою, його перебування в СНД все одно припинилося б за ініціативою інших країн Співдружності. Я вважаю, що після того, що президент Грузії зробив з мирними громадянами своєї країни, Україні слід відмовитися від контактів з ним без крайньої необхідності", - наголосив депутат.

"Крайня необхідність – це переговори про припинення бойових дій і вбивств людей. Поки Саакашвілі залишається Президентом Грузії, її членство в ГУАМ також має бути тимчасово припинене. Або, якщо це рішення не схвалять інші учасники блоку, Україна сама має вийти з ГУАМ", - заявив Бойко.

На думку депутата, схвалення дій Саакашвілі офіційним Києвом може мати найсерйозніші наслідки для внутрішньополітичної ситуації в країні.

Також Бойко пропонує Верховній Раді України прийняти звернення, що засуджує застосування сили проти мирних жителів у Південній Осетії.

"Я впевнений, що всі відповідальні парламентські сили, які думають про майбутнє України і відкидають саму можливість застосування армії проти мирних громадян, підтримають цю позицію. Це потрібно в першу чергу самій Україні", - заявив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування