ПІВДЕННА ОСЕТІЯ ЗВИНУВАЧУЄ В ГЕНОЦИДІ СААКАШВІЛІ І ЮЩЕНКА

Середа, 20 серпня 2008, 19:35

Президент Південної Осетії Едуард Кокойти поклав відповідальність за геноцид осетин не тільки на президента Грузії Михаїла Саакашвілі, "який віддав наказ про напад на республіку", але і на президента України Віктора Ющенка.

Про це він сказав журналістам у середу у Владикавказі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що разом з паном Саакашвілі відповідальність за геноцид осетинського народу повинен нести і президент України Ющенко і всі ті, хто озброював Грузію. Вони усі винні в геноциді", - заявив президент Південної Осетії.

При цьому, на думку Кокойти, "треба порушувати питання і по всіх інших політиках і країнах, що в порушення міжнародних угод озброювали Грузію".

"Ми неодноразово звертали увагу міжнародного співтовариства на це, і саме з їхньої мовчазної згоди сталася ця трагедія, це лихо, і Росія змушена була припинити цю політику "подвійних стандартів" для порятунку не тільки громадян Південної Осетії, але і громадян РФ", - наголосив президент.

Відповідаючи на питання про перспективи повернення грузинських біженців у Південну Осетію, Кокойти заявив: "Подальша доля цих людей залежить від того, яке рішення буде прийнято керівництвом Південної Осетії".

"Нехай ці люди (грузини) поцікавляться в пана Саакашвілі, чому вони опинилися в такому положенні. Не ми - агресори. Нехай вони запитають в агресора й у свого вождя, що повів їх (грузинські війська) на Південну Осетію", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...