Росія погрожує Україні візовим режимом

Понеділок, 25 серпня 2008, 19:32

У разі вступу України до НАТО може стати актуальним питання про введення візового режиму між РФ і Україною.

Про це заявив заступник глави МЗС Росії Григорій Карасін в інтерв'ю, опублікованому в журналі "Огонек", передає Інтерфакс.

Водночас Карасін відзначив, що в Москві хотіли б цього уникнути.

"Доводити справу до того, щоб взагалі виникало питання про візовий режим між Росією і Україною, як це матиме місце у разі вступу України в НАТО, - це явно не наш вибір", - сказав він.

Карасін визнав, що консульські структури "до переходу на візовий режим можуть підготуватися достатньо швидко". "Питання в іншому: а чи потрібно це нашим народам?", - відзначив російський дипломат.

Карасін також відзначив, що "зайнята офіційним Києвом позиція беззастережної підтримки агресії Тбілісі проти Південної Осетії викликала крайнє здивування".

Він нагадав, що, "не розібравшись в суті ситуації, не проявивши елементарного співчуття у зв'язку з численними абсолютно безвинними жертвами грузинських бомбардувань серед мирного населення Південної Осетії, МЗС України дозволило собі пред'являти якісь претензії й повчати Росію".

"Більш того, влада України в односторонньому порядку спробувала мало не поставити під свій контроль Чорноморський флот Російської Федерації, перешкодити йому виконувати миротворчу по суті операцію біля берегів Абхазії. Все це вимагало достатньо твердих відповідних дій з російського боку", - відзначив Карасін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...