МЕДВЕДЄВ ПІДПИСАВ ВИЗНАННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ АБХАЗІЇ І ПІВДЕННОЇ ОСЕТІЇ

Вівторок, 26 серпня 2008, 14:32

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав укази про визнання незалежності самопроголошених регіонів Грузії – Абхазії і Південної Осетії.

"Рада Федерації і Державна Дума проголосували в підтримку цих звернень. Виходячи із ситуації, що склалася, необхідно прийняти рішення", - цитує слова Медведєва Civil Georgia.

"З огляду на вільне волевиявлення осетинського й абхазького народів, керуючись положеннями статуту ООН, декларацією 1970 року про принципи міжнародного права, що стосується дружніх відносин між державами, Гельсінкським заключним пактом НБСЄ 1975 року, іншими основними документами, я підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії і незалежності Абхазії", - додав президент РФ.

Медведєв також закликав інші держави наслідувати приклад Росії. "Це не легкий вибір, але це єдина можливість зберегти життя людей", - додав він.

Президент Росії прийняв це рішення після того, як 25 серпня Рада Федерації і Державна Дума Федеральних зборів Росії ухвалили звернення на ім'я президента Росії, у якому закликали його визнати незалежність сепаратистських регіонів Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...