БЮТ закликав НУ-НС приєднуватися до них з януковичами

Вівторок, 2 вересня 2008, 16:36

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко пропонує створити парламентську слідчу комісію з приводу подій у Грузії у разі, якщо Верховна Рада не зможе проголосувати за резолюцію щодо війни на Кавказі.

"Не вдасться провести якесь рішення, давайте створимо тимчасову комісію, яка скоординує всі гілки влади і ми виробимо єдиний механізм і підхід", - сказав Кириленко з трибуни парламенту у вівторок.

При цьому він вкотре наголосив, що БЮТ "рішуче відкидає безпідставні звинувачення у зраді національних інтересів" збоку партнерів по коаліції.

"Сьогодні вас схвилювало результативне голосування в залі. Колеги, по всіх принципових питаннях для держави – 360-370 голосів у залі. Невже ви думаєте, що ви дуєте в паруса, а тут надувають тільки щоки? Приєднуйтесь! Верховна Рада об’єдналась для того, щоб позбутися впливу ззовні", - звернувся Кириленко до представників НУ-НС.

У відповідь на це Партія регіонів почала аплодувати.

Говорячи про резолюцію парламенту щодо подій у Грузії, Кириленко закликав до стриманих і обережних формулювань на адресу обох сторін конфлікту.

"Не народ розпочав війну. Не люди хочуть бойні. Політики за рейтинги. Нам мало своєї бойні за наші рейтинги?", - обурився він.

У варіанті резолюції від БЮТ, зачитаному Кириленком з трибуни парламенту, сказано, що Верховна Рада засуджує застосування зброї будь-якою стороною під час конфлікту.

Водночас у ній не уточнюється, чи виступає БЮТ за збереження територіальної цілісності Грузії.

"Повага всіма сторонами принципів незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, які визначаються і визнаються міжнародним правом та резолюціями Ради безпеки ООН та спільною позицією Євросоюзу, яка закріплена у висновках Ради ЄС щодо ситуації у Грузії", - йдеться у проекті резолюції БЮТ.

Як відомо, раніше лідери НУ-НС звинувачували БЮТ у змові з Партією регіонів. Зокрема, зранку БЮТ, Партія регіонів і комуністи синхронно голосували за включення до порядку денного регіональних та БЮТівських проектів резолюцій щодо подій у Грузії у той час, як НУ-НС не голосував.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування