Україна залишиться "з порожніми руками" у ЄС через чвари політиків?

П'ятниця, 5 вересня 2008, 11:01

Є небезпека того, що після саміту Україна-ЄС Київ залишиться "з порожніми руками", якщо цей саміт відбудеться під час відкритого політичного протистояння.

Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" сказав голова комітету парламентської співпраці ЄС-Україна Адріан Северин після закінчення позачергового засідання комітету, присвяченого українській кризі, у Брюсселі.

За словами Северина, українські політики мають зрозуміти, що політичний клімат у Києві матиме вплив на результати саміту Україна-ЄС.

Окрім цього, в комітету парламентської співпраці ЄС-Україна є два заклики.

Перший - до українського керівництва - якомога швидше подолати політичну кризу, щоб не допустити нестабільності та нових позачергових виборів.

"Україна не є тією державою, яка може дозволити собі проводити вибори щорічно із усіма процедурами, які з них випливають", - сказав Северин.

Другий заклик спрямований до європейських лідерів. На думку голови комітету парламентської співпраці ЄС-Україна, вони повинні визнати, що Україна може стати членом ЄС, що Україна є частиною європейської культури та європейської геополітичної концепції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...