НУ-НС пояснив Тимошенко, чого від неї хоче

Неділя, 7 вересня 2008, 15:17

"Наша Україна" називає умовою збереження коаліції вироблення спільної позиції з БЮТ щодо російсько-грузинського конфлікту та скасування БЮТ голосувань по ряду законопроектів.

Про це йдеться в заяві "Нашої України" щодо можливості збереження коаліції, оприлюдненій в суботу.

"Збереження коаліції демократичних сил можливо лише у разі, якщо БЮТ вийде зі створеної ним прокремлівської більшості і повернеться до неухильного виконання угоди про створення коаліції демократичних сил", - йдеться в заяві.

Це означає, по-перше, спільну позицію коаліції щодо російсько-грузинського конфлікту, що передбачає засудження агресії Російської Федерації проти суверенної країни; безумовне визнання територіальної цілісності Грузії; політичну оцінку використання російським Чорноморським флотом території України для участі у бойових діях у Грузії.

"Наша Україна" також вимагає від БЮТ "скасування голосувань по всіх законопроектах, які, всупереч коаліційній угоді, були прийняті без згоди "Нашої України" і спрямовані на руйнування оборонної та зовнішньої політики, а також системи державного управління".

Зокрема, це голосування за подолання вето президента на закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради; прийняття за основу та в цілому змін до деяких законів щодо Конституційного Суду; прийняття за основу та в цілому змін до законів про СБУ та Кабінет міністрів.

Також вимагається скасувати голосування за рішення про інформацію Міноборони та МЗС про перебування іноземних кораблів на українській території; за подолання вето президента на закон про організацію і порядок діяльності Верховної Ради; голосування про прийняття за основу та в цілому змін до закону про прокуратуру та змін до деяких законів щодо місцевих державних адміністрацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування