Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Балоги кажуть, що їх не пустили до Тимошенко

Середа, 10 вересня 2008, 11:18

Керівник Головної служби забезпечення зв`язків з Верховною Радою та Кабінетом Міністрів секретаріату президента Ян Берназюк заявляє, що у середу представників секретаріату президента, зокрема його особисто, не пустили на засідання уряду.

Про це Берназюк заявив журналістам біля входу в зал засідань Кабміну після початку самого засідання, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що всі необхідні процедури секретаріат виконав, зокрема в Кабмін було передано відповідний лист за підписом голови секретаріату президента Віктора Балоги з проханням про присутність на засіданні Берназюка.

"Сьогодні вперше за 17 років незалежності України прем`єр-міністр не пустив представника президента України на засідання Кабміну", - заявив Берназюк.

Він зазначив, що представники секретаріату Кабміну попросили його покинути будівлю "через те, що прем`єр-міністр заборонила (йому) брати участь у засіданні".

Берназюк пов`язує відмову в допуску на засідання уряду з тим, що Кабмін планує сьогодні розглянути чотири питання, в яких, за його словами, простежується "чіткий кремлівський слід".

Зокрема, він повідомив, що уряд планує розглянути питання про передачу в управління від Фонду державного майна Міністерству промислової політики "Турбоатома", "Сумихімволокна", підприємства "Каскад" і ще низки привабливих, за його словами, з погляду російського капіталу, підприємств.

"Також іде питання про роздачу 85 дозволів на використання корисних копалини без будь-яких конкурсів, аукціонів і тендерів", - стверджує Берназюк.

Крім того, за його словами, Мінпромполітики планується передати право визначати підприємства гірничо-металургійного комплексу, які буде звільнено від сплати збору у вигляді цільової надбавки на газ, який використовується у виробництві, а також визначати підприємства ГМК, яким без аукціону даватимуть дозвіл на видобування коксівного вугілля, і залізної руди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування