Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну вже почали окучувати до газового консорціуму?

П'ятниця, 12 вересня 2008, 10:39

Глава "Газпрому" Олексій Міллер, голова правління Deutsche Bank AG Йозеф Акерманн і керівник НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина "обговорили питання тристороннього співробітництва".

Як повідомила прес-служба "Газпрому", зустріч відбулася в четвер у Франкфурті-на-Майні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше, за інформацією ЗМІ, "Газпром" запропонував Україні повернутися до ідеї передачі української газотранспортної системи в управління міжнародному газотранспортному консорціуму.

За словами співрозмовника "Комерсант-Украина", передача ГТС в управління консорціуму дозволить Україні наростити обсяги транзиту природного газу з 110 млрд. до 130-140 млрд. кубометрів на рік.

Ідея створення газотранспортного консорціуму виникла в ході переговорів екс-президента України Леоніда Кучми, екс-канцлера ФРН Герхарда Шредера й екс-президента, нинішнього прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна в 2002 році.

У 2003-му було створено ТОВ "Міжнародний консорціум з управління газотранспортною системою України", у якому по 50% належало "Нафтогазу" і "Газпрому".

Однак проект так і не був реалізований через різне розуміння акціонерами функцій даного підприємства. Тоді російська монополія наполягала на управління всією українською ГТС, а українська сторона пропонувала обмежитися будівництвом двох нових газопроводів: Богородчани-Ужгород і Новопсковськ-Олександрів Гай.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування