МОСКВА ЗАБОРОНИЛА В'ЇЗД БРАТУ ЮЩЕНКА І КИРИЛЕНКУ?

Понеділок, 15 вересня 2008, 13:19

Брат президента Віктора Ющенка Петро Ющенко, лідер НУ-НС В'ячеслав Кириленко і ще низка українських політиків і бізнесменів не зможуть в'їхати до Росії після того, як влада України заборонила в’їзд до країни деяким російським політикам і депутатам Держдуми.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у понеділок інформовані джерела в Москві.

За їхніми даними, до числа нев'їздних потрапляють лідер НУ-НС В'ячеслав Кириленко, керівник комітету Верховної Ради з зовнішньої політики Олег Білорус, член комітету з питань культури і духовності, депутат Верховної Ради від НУ-НС Петро Ющенко, член того ж комітету від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Яворівський.

Крім того, у переліку також фігурують керівник робочої групи Служби безпеки України з вивчення історії ОУН-УПА Володимир В'ятрович, голова Київської обладміністрації Віра Ульянченко і голова Харківської обладміністрації Арсен Аваков, а також голова держкомпанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук.

"Можуть виникнути проблеми з в'їздом до Росії й у деяких українських бізнесменів", - сказав один зі співрозмовників.

Підтвердити або спростувати цю інформацію в офіційних російських структурах поки не вдалося.

На початку вересня за рішенням української влади в Україну не був допущений депутат Держдуми Росії - політолог Сергій Марков.

МЗС Росії у цьому зв'язку висловив протест. У ньому зазначалося, що до українських "чорних списків" включені також й інші російські парламентарі - віце-спікер Держдуми Олександр Бабаков, заступник голови комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, депутат Віктор Водолацький.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування