Балога розповів про зради Тимошенко

Понеділок, 22 вересня 2008, 13:52

Голова секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що своєю підтримкою законопроекту про державну службу БЮТ по суті підтримав офіційний статус російської мови.

Про це Балога заявив в понеділок, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

Він назвав це голосування зрадою, оскільки згідно із законопроектом, чиновники мають добре володіти російською мовою.

"Таким чином, у союзі з Партією регіонів і комуністами БЮТ законодавчо закріплює новий статус російської мови як офіційної мови спілкування в органах і установах влади". – зазначається в повідомленні.

"Прагнучи будь-що залишитися на посаді прем'єра, Тимошенко сприяє своїм новим союзникам в руйнуванні ціннісних засад існування України як незалежної держави. Як тільки Партія регіонів забажала протягти через Верховну Раду, по суті, офіційний статус російської мови, БЮТ одразу ж узяв під козирок. Ймовірно, невдовзі суспільство стане свідками чергової порції антиукраїнських поступок з боку БЮТ", - заявив Балога.

Зрадою Балога також назвав голосування БЮТ і та Партії регіонів 2 вересня.

"Залишається неспростовним факт постійного голосування фракцій БЮТ, ПР і комуністів щодо законопроектів, які не належать до пріоритетів розвитку суспільства і країни, зате відкривають шлях до перерозподілу влади на користь двох політичних сил. Це - зрада номер один, адже виборці чекали від БЮТ зовсім не законів, які перетворюють Кабінет Міністрів на орган влади з безмежними повноваженнями, звільненим від будь-якого контролю", - заявив Балога.

"Зрадою номер два стало одностайне голосування фракції БЮТ за законопроект щодо імпічменту президента. У цьому випадку "тимошенківці" виступили вправними асистентами комуністів, які давно проголосили своєю головною метою скасування інституту Глави держави", - додав він.

"Отже, у цьому сценарії, який за вказівкою з Москви намагаються втілити комуністи, з'явився ще один дієвий персонаж - БЮТ, прихильники якого у 2004 році зробили все можливе для перемоги демократичного Президента", - зазначив Балога.

Третьою зрадою Глава Секретаріату вважає невиконання коаліційної угоди, під якою стоїть підпис Тимошенко. Перекинувшись до "регіоналів" і комуністів, БЮТ одразу ж забув про взяті передвиборчі зобов'язання, які закріплені в цьому документі. Нині блок готовий утворити коаліцію з ПР, що вимагає формалізації нових домовленостей. Це означає, що БЮТ візьме на себе наступні зобов'язання, не дотримавшись попередніх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування