Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ І НУ-НС ПОЧАЛИ СКАСОВУВАТИ АНТИЮЩЕНКІВСЬКІ ЗАКОНИ

Четвер, 2 жовтня 2008, 13:00

Верховна Рада скасувала своє попереднє голосування за зміни до закону про Кабмін.

Так, на засіданні парламенту у четвер було розглянуто вето президента на зміни до закону про Кабмін, ухвалені 2 вересня БЮТ і Партією регіонів.

Водночас вето не було подолано. "За" проголосував лише 201 депутат. Зокрема, голосували депутати Партії регіонів, не голосували – БЮТівці і НУ-НСівці.

Перед цим на голосування парламенту було поставлено питання підтримки вето президента, однак за таке рішення проголосувало лише 224 депутати, зокрема 156 БЮТівців і 68 НУ-НСівців.

Водночас спікер Арсеній Яценюк пояснив, що у разі неспроможності подолати вето президента депутатами, цей закон вважається відхиленим.

У всіх голосуваннях не брав участі Блок Литвина.

Зміни до закону про Кабмін входять до пакету законів, які були проголосовані 2 вересня БЮТ спільно з Партією регіонів, після чого НУ-НС вийшов з коаліції. Умовою відновлення коаліції НУ-НС називав скасування цих законів.

Перед тим, як поставити пакет з цих законів на голосування у четвер спікер Арсеній Яценюк пояснив, що на погоджувальній раді не було досягнуто згоди щодо порядку денного, зокрема, через позицію Блоку Литвина, який відмовлявся допомагати НУ-НС і БЮТ скасовувати антипрезидентські закони.

Водночас Яценюк послався на одну з норм регламенту, яка дозволяє йому ставити ці законопроекти на голосування без попереднього затвердження у залі порядку денного, оскільки у двох фракцій – НУ-НС і БЮТ – і так є 226 голосів.

Депутати від Партії регіонів почали протестувати, на що Яценюк сказав:

"Я вам не заважав ухвалювати ці закони, то не заважайте мені їх скасовувати!"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування