Луценко хоче нову силу: місія "Самооборони" завершена

Субота, 4 жовтня 2008, 11:10

Лідер "Народної самооборони", міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір шукати точки дотику з ідейно близькими політиками для створення нової політичної сили, здатної збалансувати ситуацію в країні.

Коментуючи в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" можливість створення політичної сили з його участю, до складу якої увійшли б також екс-міністр оборони Анатолій Гриценко і спікер парламенту Арсеній Яценюк, Луценко відзначив, що така сила сьогодні затребувана суспільством.

На його думку, створення третьої сили є необхідним в умовах, коли однаково небезпечними для країни є як жорстке протистояння, так і тісна співпраця БЮТ і Партії регіонів.

"І в одному, і в іншому випадку бажано мати повноцінну третю силу, — наголосив Луценко. — Хотілося б, щоб її підтримка вимірювалася хоча б десятьма відсотками. Опора на 3% робить таку силу малоефективною. Оскільки вона повинна в разі потреби і підтримати, і протистояти".

До можливості політичної смерті "Нашої України" внаслідок створення третьої сили лідер "Народної самооборони" поставився спокійно, підкресливши, що "загибель НУ як самостійної, реальної, демократичної сили очевидна".

"У "Нашої України" немає жодних шансів залишитися серйозною політичною силою. Вона неминуче перейде в розряд політичного дріб’язку", — констатував він.

При цьому Луценко визнав, що "Народна самооборона" вичерпала себе "як політико-повстанський проект". "Що ж до низьких рейтингів "Самооборони", то вони можуть свідчити про те, що її історична місія завершена. Її поява дала змогу створити демократичну коаліцію, давши країні ще один шанс. Повторно в ту саму річку не ввійдеш", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування