Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ РОЗЖЕНЕ РАДУ ДО ВІВТОРКА

Субота, 4 жовтня 2008, 13:48

7 жовтня президент Віктор Ющенко має намір провести консультації щодо розпуску Верховної Ради.

Про це він заявив у суботу журналістам у Хмельницькій області, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко висловив упевненість, що вже зараз має право на розпуск ВР. "Я цілком розумію, що у мене є повне право сьогодні розпустити парламент", - сказав він, додавши водночас, що до 7 жовтня дає час політичним силам юридично оформити домовленості щодо створення нової коаліції.

"Ті міжпартійні домовленості, які сьогодні існують, я хотів би, щоб вони були завершені за декілька днів, або я розпускаю парламент. Тому на 7 жовтня я призначив проведення консультацій - це той формальний момент, після якого де-юре у президента наступає право на розпуск парламенту", - сказав президент.

"До 7 жовтня я даю шанс тим, хто пішли на "бокові романи", тим, хто нікуди не ходив, поспілкуватися як відповідальні політичні люди і запропонувати суспільству та державі вихід з цієї западні", - додав Ющенко.

Водночас він висловив переконання, що дострокові вибори не принесуть "великих змін" чи нових обставин. "Очевидно, треба шукати порозуміння навколо національних пріоритетів заради яких формується коаліція, а не займатися мексиканським серіалом і кожні 12 місяців проводити дострокові вибори", - вважає Ющенко.

Президент запевнив, що прийме будь-який формат коаліції. "Якщо буде прийнята коаліція у будь-якому форматі, я схилю голову і скажу "Я подам кандидатуру прем'єра від нової коаліції", - зазначив він.

Глава держави також відзначив, що БЮТ, Партія регіонів та комуністи мають формалізувати свої відносини та поінформувати суспільство про суть досягнутих між ними домовленостей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування