Ображені уламки НУ-НС хочуть референдум про довіру Ющенку

Четвер, 9 жовтня 2008, 13:34

Партія захисників вітчизни, яка входить до Блоку НУ-НС, ініціюватиме збір підписів громадян за проведення референдуму щодо підтримки курсу президента.

"Ми хочемо, щоб громадяни висловилися – це буде довірою до президента, (чи ні). Я думаю, це буде швидше, ніж проведені вибори. Переконаний, що, видавши цей указ (про розпуск парламенту), президент поставив крапку на своєму політичному проекті і майбутньому", - сказав лідер партії Юрій Кармазін на спільному з іншими представниками НУ-НС брифінгу.

У свою чергу лідер Народного руху, що також входить до НУ-НС, Борис Тарасюк заявив, що представники його політсили, Партії захисників вітчизни, Європейської партії, Народної Самооборони, Християнсько-демократичного союзу, а також деякі представники НСНУ, УРП "Собор" і УНП виступали за створення демократичної коаліції.

За його словами, всі ці депутати підписали документ про створення коаліції демократичних сил, водночас керівництво НУ-НС в особі В’ячеслава Кириленка відмовлялося проводити засідання фракції з цього питання.

"Керівництво фракції, тобто В’ячеслав Кириленко, керуючись настановами Банкової, категорично, зухвало, рішуче відмовлявся проводити засідання фракції. Переконаний, що якби питання (про створення демкоаліції) було поставлено на голосування на засіданні фракції, більшість фракції була б за", - сказав Тарасюк.

Водночас представники НУ-НС спростували інформацію, що на засідання фракції, яке вони намагалися провести у вівторок, заходив заступник керівника фракції БЮТ Андрій Кожем’якін з метою домовитися про зміну керівництва фракції НУ-НС.

Вони також заявили, що поки не домовляються ні з БЮТ, ні з іншими партіями, про формат, в якому вони підуть на вибори.

Так, на питання, хто з них вже домовився з БЮТ про місця у списку, Тарасюк відповів, що вважає зараз аморальним говорити про списки.

Водночас Кармазін заявив, що його партія "ні з ким не домовлялася про прохідні місця", але координує свою роботу з частиною НУ-НС і підтримує дії уряду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування